Kudhinda Screenprint

Kudhinda er Shona og betyder ”at trykke”. Her trykkes med hånden en meter af gangen i et varierende antal tryk oven på hinanden med en helt egen udviklet teknik, der giver de særlige farver. Designet er moderne, men reflekterer samtidigt traditionelle, afrikanske mønstre og motiver samt kontinentets varme farver. Da det er håndtryk bliver farverne altid lidt forskelligt fra pude til pude. 

Kudhinda Fabric startedes for snart 30 år siden af Ros Byrne. Hun ansatte unge kunstnere til at bruge deres talent for farve og design til at skabe smukke tekstiler. Afrikanske mønstre blev udskåret i kartofler hver morgen til dagens tryk, hvilket gav stor kreativ frihed til de ansatte på værkstedet. Kartoffeltryk var i mange år metoden til at trykke de små mønstre på tekstilerne, men da denne metoder er meget arbejdsintensiv etablerede projektet for snart 20 år siden en meget velfungerende screenprint (silketryk) afdeling. De bedste mønstre fra kartoffeltryk blev lagt over på Screens og produktionen steg kraftigt. Da fabrikken kørte på sit højeste gav det arbejde til over 60 personer. De sidste år er antallet af ansatte dog gået ned på grund af den meget dårlige økonomiske situation i Zimbabwe. 

De yderst gode arbejdsforhold og en omsorgsfuld tanke for miljøet har altid været et gennemgående tema på fabrikken, og stemningen er altid god blandt det erfarne og engagerede personale. 

På Kudhinda Fabric har præcision altid været i højsædet, hvorfor alle produkterne kendetegnes ved en helt speciel og unik kvalitet.

Potato printing in the factory

Screen Shot 2017-09-28 at 17.30.14.png