Kudhinda Hand Brushed

Først påsmøres den håndblandede farve på stoffet, derefter bruges en håndbørste til at give den særlige glød / mønster til det ellers ensfarvede produkt. Farven er blandet af internationalt godkendte tyske farvepigmenter. Da puderne er håndfarvede bliver farverne altid lidt forskelligt fra pude til pude.

På Kudhinda Fabric startede det for snart 30 år siden med at stifteren Ros Byrne ønskede at opmuntre unge til at bruge deres talent for farve og design til at skabe smukke tekstiler. Afrikanske mønstre blev udskåret i kartofler hver morgen for dagens tryk, hvilket gav stor kreativ frihed til de ansatte på værkstedet. Kartoffeltryk var i mange år metoden til at trykke de små mønstre på tekstilerne, men da denne metoder er meget arbejdsintensiv etablerede projektet for snart 20 år siden en meget velfungerende screenprint (silketryk) afdeling. De bedste mønstre fra kartoffeltryk blev lagt over på Screens og effektiviteten øgede kraftigt og som mest har dette projekt givet arbejde til over 60 personer. På grund af den rådende dårlige økonomiske situation i Zimbabwe er antallet dog gået en del ned.

De yderst fine arbejdsforhold og omsorgsfuld tanke for miljøet har altid været et gennemgående tema på projektet og stemningen er altid god blandt det erfarne og engagerede personale.

På Kudhinda Fabric har præcision været i højsædet, derfor denne helt udsøgte kvalitet som kendetegner alle produkterne. 

Potato printing in the factory