Mungo Design
 

Mungo blev grundlagt i 1998 og ligger i den historiske gård af Old Nick Village ud til kysten mellem Cape Town og Port Elisabeth. Produktionen bygger på omfattende praktiske færdigheder hentet fra års oplæring på væverier i Yorkshire, England. Mungos kreative nav er den historiske 19-hundrede tals Hattersley væv, hvor alle prøvevævninger gøres og som fortsat producerer en del af sortimentet. Vævene betjenes af en række dygtige vævere der har lært de gamle tekniker. Nogle af Mungos designs er hentet fra historiske mønsterbøger og givet en kreativ eller moderne kant.
Der væves kun med naturlige fibre og de bruger sydafrikansk dyrket og produceret bomuld.

Af det store udvalg Mungo Design producerer har vi dels valgt de meget holdbare ”honeycomb” bomulds viskestykker med Ecru base og forskellige farve striber.

Og dels har vi de flotte Itawuli håndklæder. Håndklæde inspireret af det afrikanske landskab og arv. Med sine indviklede mønstre, dristige og varme farver er dette håndklæde bestemt et mindesmærke (Itawuli betyder håndklæde på Xhosa – sproget der snakkes i området hvor væveriet ligger).