Mutapo

Marjorie Wallace er kunstneren bag Mutapo Pottery. Hun er kandidat fra Michaelis School of Art i Cape Town, og har siden 1992 været den kreative drivkraft bag Mutapo Pottery. Marjorie har etablere en virksomhed, som tager udgangspunkt i gamle afrikanske principper. Keramik værkstedet er lille og ligger i ”baghaven”,- sådan som de fleste afrikanske håndværk traditionelt drives. Marjorie Wallace er en begavet keramiker og har gennem årene udviklet sine helt egne tekniske færdigheder, samt en meget disciplineret arbejdsgang for at kunne fremstille sine produkter med den rette kvalitet. Inspirationen til hendes mønstre henter hun fra kontinentets lange historie og især de traditionelt flettede kurve har hun fortolket i nye designs. 

Jairos Zvangirai sidder ved drejebænken og er utrolig dreven i at dreje de helt tynde porcelæns krus og kopper samt vaser og fade. Han har været med helt fra starten i 1992 og er den som er formgiveren. Jairos ”taler” til Marjorie gennem sine former og på denne måde skaber de deres porcelæn sammen, som har sin helt egen sjæl, hvor alle produkter er unikke. 

Ud over det faste par Marjorie og Jairos er der en eller to personer som blander leret, slipper kanter på de halvfærdige produkter, pakker og andre forhånden værende opgaver. 

Værkstedet ligger i en naturskøn have bestående af vildtvoksende oprindelige træer, da de som kunstnere ønsker at være tæt på naturen.