Potter's Workshop

Chris Silverston startede Potter’s Shop tilbage i 1986, og har siden udviklet og udvidet den lille butik til et stort keramisk kunst værksted– nu Potter’s Workshop. De har et team på omkring 25 medarbejdere i det sydlige Cape Town.

Mod traditionen er det mændene der maler dekorationerne og kvinderne som ”støber” keramikken. Det tager op til to år at træne kunstnerne til at blive dygtige til at påmale de indviklede mønstre. Mange af kunstnerne er Xhosa folk fra de omkringliggende townships, og flere har været med i rigtigt mange år. Kunstnerne har stor frihed inden for rammen af den farverige ”prikkede” design, som kendertegner Potter’s Workshops keramik. De enkelte mønstre afspejler den individuelle kunstners egen signatur og fortolkning af traditionelle afrikanske mønstre. Værkstedet har uddannet mange unge dygtige kunstnere.

Keramikken er støbt i forme på værkstedet. På den måde får skålene en ens ”glat” og lidt tyk form. Mønstrene dels males på, dels påføres med en lille tube. Tilsammen skaber det de mange små prikker – alt er håndlavet og processen er meget tidskrævende.